Functionaliteiten afgestemd op het mkb

Het wms-systeem van King Software zit boordevol functionaliteiten, afgestemd op de behoefte van het mkb. Alle functionaliteiten hebben één doel met elkaar gemeen, namelijk zorgen dat je zo veel mogelijk doet met zo weinig mogelijk mensen.

Ontdek wat ons systeem anders maakt en neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvende demo.

Voorraden bijhouden met handscanners

Handscanners registreren alles wat magazijnmedewerkers aanraken, van de volste pallet tot het kleinste schroefje.

Elk onderdeel wat het magazijn binnenkomt of verlaat wordt in realtime weggeschreven in het ERP-systeem, waardoor de voorraadstatus altijd beschikbaar is voor iedereen in het bedrijf.

Voorraadtekorten voorkomen

King WMS houdt doorlopend bij hoeveel er op voorraad is, en wanneer die voorraad op dreigt te raken.

Dreigt er op termijn een voorraadtekort in het magazijn? De inkoper ontvangt ruim op tijd een besteladvies, gebaseerd op de daadwerkelijke levertijd en de meest gunstige inkooptarieven.

Medewerkers op weg helpen (letterlijk)

Het WMS-systeem van King laat magazijnmedewerkers met handscanners werken. Op de scanner krijgt de medewerker bovendien waardevolle informatie te zien over het te picken item: de plek, de omschrijving en de hoeveelheid. Werkbriefjes zijn voorgoed verleden tijd.

En een nieuwe medewerker inwerken? Dat doe je voortaan door te vertellen hoe je de Android-app opstart.

Looproutes verbeteren

Magazijnmedewerkers lopen veel. Heel veel. Dan is het wel zo fijn als de looproutes logisch zijn: populaire producten vooraan, minder populaire producten achteraan. King WMS denkt met je mee over looproutes die het maximale uit de werkdag van de orderpickers halen.

Magazijnverplaatsingen

Efficiëntie valt en staat met de indeling van het magazijn. Daarom geeft King WMS adviezen over noodzakelijke magazijnverplaatsingen, zoals het verplaatsen van de bulk- naar grijpvoorraad of het slim neerleggen van seizoensproducten.

Excel-lijsten importeren

Veel informatie is beschikbaar in het bedrijf in de vorm van Excel-lijsten. Het handmatig overnemen van deze gegevens is onnodig tijdrovend.

Daarom is het WMS-systeem van King Software volledig uitgerust om Excel-lijsten simpel te importeren door middel van de uitbreiding Excel2King. De gebruiker selecteert de relevante kolom en Excel2King doet de rest.

Voorraadcorrecties doorvoeren was nog nooit zo gemakkelijk.

De functionaliteiten van King WMS zijn ingericht om productiebedrijven en handelsondernemingen in het mkb efficiënter te laten werken. Profiteer ook en neem contact op voor een vrijblijvende demo.

King Expert Center is er voor ondernemers

KING experts Nick ten Kate en Bart Jan Berghuis
"Dankzij King Expert Center weet ik wat er is verkocht, zelfs voordat het weg is."
Afnemer van KING Business Software
Karin van Dam-Simon
Eigenaar Simon Speelgoed

Overstappen op een WMS voor kleine bedrijven? Wij gaan je helpen. Neem contact op en we vertellen je hoe we de implementatie simpel en voordelig voor je gaan uitvoeren.

Veelgestelde vragen over de functionaliteiten van het WMS van King.

Een WMS, oftewel Warehouse Management Systeem, registreert alle goederen in het magazijn. Hierdoor weten orderpickers precies wat waar ligt en in welke volgorde er gepicked moet worden.

Hiervoor worden medewerkers uitgerust met een barcodescanner, waarmee elke streepjescode wordt gescand bij binnenkomst of verzending.

Het resultaat is overzicht. Je weet wat je in huis hebt, waar het ligt en waar voorraadtekorten dreigen.

Veel softwarepakketten zijn ingericht op het hoge segment. King Software onderscheidt zich doordat het is ingericht op het mkb. De prijs is gunstig en de functionaliteiten passen bij wat middelgrote ondernemingen nodig hebben.

Het is inderdaad mogelijk om een demo te krijgen. De demo is specifiek ingericht voor jouw organisatie, zodat je gelijk ziet hoe King WMS in jouw voordeel werkt. Vraag de demo aan en we gaan voor je aan de slag.