Jouw magazijn is helemaal niet te klein
- Bart-Jan Berghuis
- Leestijd: 2 minuten
Hoeveel vierkante meter oppervlakte je ook tot je beschikking hebt, het magazijn is altijd te klein. Te veel mensen, te veel producten, te veel looppaden.
Herkenbaar? Jouw mensen lopen ontelbare malen per dag door het magazijn en leggen wekelijks genoeg kilometers af om topsporters van ze te maken. Maar klagen? Nee hoor, dat doen ze niet. Logisch, want ze zijn het gewend. ‘Dit is nou eenmaal ons werk’, is dan de veelgehoorde reactie.
Wat je wel hoort is dat er altijd meer voorraad is dan ruimte. Dat onverkochte partijen ruimte innemen die je nodig hebt voor nieuwe producten en dat jouw mensen bij de magazijnontvangst soms niet meer weten waar ze een pallet kunnen laten.
Het liefste zou je morgen nog een aannemer vragen om de oppervlakte te verdubbelen, zodat je het hele magazijn opnieuw in kunt delen.
Maar dit hoeft helemaal niet. Waarschijnlijk is het magazijn helemaal niet te klein, maar gewoon onlogisch ingedeeld.
Maar waarom lijkt mijn magazijn dan zo chaotisch?
De indeling van het magazijn bepaalt de looproutes. Logisch. Je voorraad verandert bovendien door de jaren heen, want producten komen en verdwijnen van de markt.
Het gevolg: belangrijke producten worden op verkeerde plekken bewaard. Zware en lichte producten liggen bijvoorbeeld door elkaar heen, waardoor twee keer moet worden gelopen (terwijl één keer eigenlijk al wel genoeg was geweest). Of de grijpvoorraad wordt pas aangevuld als tekorten dreigen, waardoor er pas naar de bulkvoorraad wordt gelopen als het proces is vastgelopen.
Het gevolg: mensen zijn de hele dag druk bezig. Maar druk zijn is niet hetzelfde als efficiënt werken. Je zet meer personeel in dan nodig, maar hebt nog steeds geen inzicht in de omloopsnelheid en incourante voorraad.
Met een koning is elke dag balansdag (zonder downtime)
Lijkt jouw magazijn ook te vaak te klein? En heb je te weinig inzicht in je voorraden? Dan heb je een koning nodig. Iemand die de scepter zwaait in jouw warehouse.
Maak daarom met King, jouw digitale hulp in het magazijn. King is ons ERP-pakket met geïntegreerde WMS-software. Hiermee registreer je nauwgezet wat jouw magazijn binnenkomt én verlaat en heb je op elk moment inzicht in je voorraad.
Met de bijbehorende WMS-software krijg je een hardwerkende assistent die stukje voor stukje je magazijn inventariseert. Is de grijpvoorraad bijna op? Dan krijgen jouw mensen op tijd een seintje voor aanvullingen vanuit de bulkvoorraad, zodat het proces geen seconde lang stil komt te liggen.
Hoe slim is dat? Heel slim. De software houdt namelijk niet alleen bij hoeveel je op voorraad hebt, maar ook waar het ligt en denkt dus met je mee over het verplaatsen van voorraden.
Elke dag wordt zo een balansdag, maar vanaf nu zonder dat de productie ook maar een minuut stil komt te liggen.
Meer weten? We vertellen je meer over wat een WMS-systeem is.
In de komende maanden gaan we je hier in blogs meer over vertellen. Wil je nu al meer weten? Neem contact op met Bart-Jan om te ontdekken wat King voor jouw bedrijf gaat betekenen.
Over de auteur
Bart-Jan Berghuis
Bespaar tijd en geld voor een vast bedrag per maand.
Wat is wave picking en wat levert het me op?
Wat is wave picking en wat levert het me op? Efficiënte magazijnen presteren beter. Een van de dingen die hierbij kan helpen, is wave picking.
Wat is zonepicking en wat levert het me op?
Wat is zonepicking en wat levert het me op? Zonepicking is een orderpickstrategie die in steeds meer bedrijven toegepast wordt. In dit artikel beschrijven we
Wat is traceerbaarheid en hoe regel ik het?
Wat is traceerbaarheid en hoe regel ik het? Alles wat je wil weten over de traceerbaarheid van producten. Door strengere regelgeving en aansprakelijkheid worden de
King Expert Center is voor ondernemers
- Meer dan 20 jaar ervaring
- Landelijke expertise, Drentse nuchterheid
- Betrokken en bereikbaar
Flexibele bedrijfssoftware op maat geïmplementeerd | Lees wat onze klanten zeggen