WMS systeem voor het mkb

Magazijnmedewerkers lopen veel te veel

Magazijnmedewerkers lopen de hele dag heen en weer. Sterker nog: in het magazijn wordt dertig procent van de tijd besteed aan lopen. En dus wil je die tijd zo efficiënt mogelijk benutten. Niet méér lopen, maar slimmer lopen. Eerst de lichte artikelen en dan pas de zware; of eerst de oudste voorraad en dan pas de nieuwe. 

Met het Warehouse Management Systeem (WMS) van King deel je het magazijn efficiënter in en handel je orders voortaan in een logische volgorde af. Het WMS systeem automatiseert repeterende handelingen in en om het magazijn. WMS kan je inzetten voor orderpicking, inventarisaties, magazijnverplaatsingen en -ontvangsten. 

WMS-systeem voordelen

Vertrouwd door het mkb

Ondernemers in Noord-Nederland vertrouwen op de flexibele oplossingen van King Expert Center.

accountancy-systeem

Wat kan het WMS systeem van King?

Het WMS systeem van King automatiseert repeterende handelingen in en om het magazijn. King WMS zet je in voor orderpicking, inventarisaties, magazijnverplaatsingen en magazijnontvangsten. Voortaan zien medewerkers op een smartphone het te picken item, waarbij de software bovendien meedenkt over bijvoorbeeld de slimste looproute en de meest logische volgorde. Alle gepickte orders worden gelijk weggeschreven in de database, zodat de backoffice op elk moment van de dag weet wat de voorraadstatus is. Ook mogelijk voor kleine bedrijven

"Eerst moesten we tijdens piekmomenten uitzendkrachten inhuren. Dankzij King Expert Center kunnen we nu alles met onze eigen mensen af."
Afnemer van KING Business Software
Bastiaan Kommers
Mede-eigenaar Nethroma

Realtime inzicht in de actuele voorraad

De kracht van King is de integratie van de handscanner, die in directe verbinding staat met de WMS-software. Orderbriefjes zijn hierdoor voorgoed verleden tijd: magazijnmedewerkers ontvangen belangrijke beschrijvingen (order, hoeveelheid, locatie) voortaan digitaal.

King WMS is geschikt voor:

WMS systeem King

Minder uitzendkrachten op piekmomenten

Op piekmomenten beperk je hiermee de hoeveelheid ‘hulptroepen’ in het magazijn. En komen er toch uitzendkrachten jouw team versterken? Dan is het inwerktraject zo kort als de tijd die je nodig hebt om uit te leggen hoe een smartphone werkt.

Meer doen met minder mensen

Kosten WMS systeem

De kosten voor een WMS-systeem van King zijn afhankelijk van een abonnementsmodel. De software wordt geleverd tegen lage maandelijkse kosten, gebaseerd op het gekozen abonnement. Dit vermijdt de hoge uitgave van een eenmalige aanschaf van een softwarepakket. De WMS kosten worden bepaald door de diensten die worden afgenomen en het aantal medewerkers dat met de software werkt. Hierdoor betaalt u nooit te veel, en bij opschaling zijn de extra kosten direct gerelateerd aan de omzet.

King WMS systeem kosten
wms-systeem en magazijn automatisering met Bart-Jan

Een partnership zonder poespas​

King Expert Center is automatiseerder in Noordoost-Nederland. Wij zijn geen mannen en vrouwen in driedelig pak, maar hardwerkende ondernemers (net als jij). Nuchter, direct en efficiënt.

Wij luisteren naar onze klanten, zetten hun problemen om in oplossingen en zorgen ervoor dat iedereen in het bedrijf die oplossingen goed kan gaan gebruiken.

Kortom: geen poespas, maar direct een snelle en betrouwbare oplossing gebaseerd op een duurzame partnership.

"Dankzij King Expert Center weet ik wat er is verkocht, zelfs voordat het weg is."
Afnemer van KING Business Software
Karin van Dam-Simon
Eigenaar Simon Speelgoed

Met KING WMS beheer je alle bedrijfsprocessen vanuit één systeem en heb je realtime-inzicht in je voorraad. Ga voor een slim magazijn zonder externe partijen met ons eigen geïntegreerde WMS systeem. Door Jochanan Bax van Bax Music omschreven als een echte tijdsaver.

Bax Music is gespecialiseerd in de verkoop van muziekinstrumenten, naast licht, geluid, DJ gear en aanverwante accessoires. Ze focussen zich heel erg op service, kunde en kwaliteit en uiteindelijk is het de kennis van de producten die het verschil maakt. 

Door de koppeling met de ERP-software van King heb je realtime inzicht in de actuele voorraad. Het resultaat is dat je nauwkeurig werkt, geen tijd verliest, en zo meer haalt uit je medewerkers.

King Expert Center is er voor ondernemers

KING experts Nick ten Kate en Bart Jan Berghuis

Stapsgewijs van probleem naar oplossing

In een eerste telefoongesprek bespreken we de uitdagingen waar jouw bedrijf voor staat.

Tijdens dit gesprek ontdek je welke oplossingen King Expert Center biedt en krijg je een globale indicatie van de kosten.

In een tweede telefoongesprek nemen we de bedrijfsprocessen door en inventariseren we hoeveel medewerkers bij elk proces betrokken zijn.

Wij bedenken een flexibele oplossing voor jouw unieke uitdagingen en werken dit uit in King Software.

We komen bij je langs of plannen een overlegmoment via Microsoft Teams.

We vertellen welke oplossing we hebben ontworpen en tonen je hoe dat er in King Software uitziet.

We werken onze oplossing uit naar een gerichte offerte, inclusief een concrete planning. Zo weet je precies wat het kost en wanneer we opleveren.

Is de offerte akkoord? Dan begint de implementatie van onze oplossing.

De beloofde stappen worden nauwgezet uitgevoerd, waarbij we tijdens elke stap de impact op de productie zoveel mogelijk beperken.

We zorgen dat alle medewerkers op de dag van de livegang kunnen werken binnen de nieuwe systemen.

Iedereen ontvangt de juiste devices, inloggegevens en de bijbehorende werkinstructie.

Na de livegang bezoeken we de werkvloer en inventariseren we de meningen van de werknemers.

Aan de hand van feedback van de werkvloer kunnen we tips geven of wellicht nog extra stappen maken.

Een vraag over het gebruik van King Software? We zijn altijd goed bereikbaar en zitten voor je klaar.

Overstappen op het magazijn van de toekomst met een WMS-systeem van King? Wij vertellen je hoe we de implementatie simpel en voordelig voor je gaan uitvoeren.

Veelgestelde vragen over het WMS-systeem van King Expert Center

Een Warehouse Management Systeem houdt bij waar in het magazijn goederen liggen en in welke volgorde ze het beste kunnen worden gepicked. Hierbij wordt de barcode van elk product gescand met een door ons geleverde handscanner. Zo weet je altijd wat je in huis hebt, waar het ligt en waar voorraadtekorten dreigen.

King Software biedt alle functionaliteiten die je van  King WMS mag verwachten, en méér. Een groot voordeel van King is dat de software en de scanner van dezelfde leverancier zijn. Hierdoor werken ze nauwkeurig samen en heb je één aanspreekpunt bij vragen.

In King houd je je voorraad bij voor prijs van € 160 per gebruiker per maand. Hiermee heb krachtige software in huis waarin je de artikelen, de voorraad en alle bedrijfsprocessen beheert.

Dit pakket is optioneel uit te breiden met handscanners, waarmee elk artikel wordt gescand en realtime wordt verwerkt in de voorraad. Deze uitbreiding kost € 30 per handscanner per maand.

Slimmer werken met een compleet WMS pakket kan dus al vanaf € 190 per maand.

De Boer Aanhangwagens
De Boer Aanhangwagens
25/05/2023
Al vele jaren tevreden klant bij KING Expert Center Noord! Mede door hun korte lijnen worden eventuele vraagstukken of problemen altijd snel opgelost. Blijven altijd in netjes in contact om ervoor te zorgen dat eventuele nieuwe functionaliteiten in King aansluiten bij ons bedrijf.
Ria Calkhoven
Ria Calkhoven
16/05/2023
Fijn bedrijf, goede kennis van zaken, korte lijntjes en altijd behulpzaam!
Mark Oude Bekke
Mark Oude Bekke
11/05/2023
We zijn sinds een paar maanden overgegaan naar King Software. Door deze stap zijn we qua efficiënte enorm vooruitgegaan en hebben we alles in 1 pakket. Zodat we nu snel onze gegevens in kunnen zien en daardoor sneller kunnen werken. King bedankt voor de ondersteuning!
Joury Vliek
Joury Vliek
10/05/2023
Kennis van zaken, oplossingsgericht en een goede service!
Michel van den Hadelkamp
Michel van den Hadelkamp
09/05/2023
Met recht een Expert Center. Weten héél veel van King en komen supersnel met oplossingen!
Friesche Olie- en Verfhandel
Friesche Olie- en Verfhandel
21/04/2023
King Expert Center Noord, onze vaste partij als het gaat om King. We zijn al geruime tijd klant bij deze organisatie en zijn zeer tevreden over hun service en dienstverlening. Een van de zaken die ons aanspreekt bij King Expert Center Noord is hun snelle en adequate reactievermogen. Wanneer we een vraag of probleem hebben, krijgen we altijd snel en efficiënt antwoord. Daarnaast denken ze actief met ons mee en begrijpen ze de praktische problemen die we als bedrijf tegenkomen. Het is duidelijk dat King Expert Center Noord over diepgaande kennis beschikt op het gebied van King en gerelateerde zaken. Hun expertise is van onschatbare waarde voor ons bedrijf en heeft ons geholpen om onze processen te verbeteren en efficiënter te maken.

Flexibele bedrijfssoftware op maat geïmplementeerd | Lees wat onze klanten zeggen