Magazijnmedewerkers lopen veel te veel

Magazijnmedewerkers lopen de hele dag heen en weer. Sterker nog: in het magazijn wordt dertig procent van de tijd besteed aan lopen. En dus wil je die tijd zo efficiënt mogelijk benutten. Niet méér lopen, maar slimmer lopen. Eerst de lichte artikelen en dan pas de zware; of eerst de oudste voorraad en dan pas de nieuwe. 

Met het WMS-systeem van King deel je het magazijn efficiënter in en handel je orders voortaan in een logische volgorde af.

Het WMS systeem automatiseert repeterende handelingen in en om het magazijn. WMS kan je inzetten voor orderpicking, inventarisaties, magazijnverplaatsingen en -ontvangsten. Medewerkers zien op hun smartphone het te picken item en de software denkt mee over de slimste looproute.

Wat is het WMS systeem van King?

Het WMS systeem van King automatiseert repeterende handelingen in en om het magazijn. King WMS zet je in voor orderpicking, inventarisaties, magazijnverplaatsingen en magazijnontvangsten. Voortaan zien medewerkers op een smartphone het te picken item, waarbij de software bovendien meedenkt over bijvoorbeeld de slimste looproute en de meest logische volgorde. Alle gepickte orders worden gelijk weggeschreven in de database, zodat de backoffice op elk moment van de dag weet wat de voorraadstatus is.

Met KING WMS beheer je alle bedrijfsprocessen vanuit één systeem en heb je realtime-inzicht in je voorraad. Ga voor een slim magazijn zonder externe partijen met onze eigen geïntegreerde WMS-oplossing. Door Jochanan Bax van Bax Music omschreven als een echte tijdsaver.

Bax Music is gespecialiseerd in de verkoop van muziekinstrumenten, naast licht, geluid, DJ gear en aanverwante accessoires. Ze focussen zich heel erg op service, kunde en kwaliteit en uiteindelijk is het de kennis van de producten die het verschil maakt. 

Voordelen WMS-systeem

Realtime inzicht in de actuele voorraad

De kracht van King is de integratie van de handscanner, die in directe verbinding staat met de WMS-software. Orderbriefjes zijn hierdoor voorgoed verleden tijd: magazijnmedewerkers ontvangen belangrijke beschrijvingen (order, hoeveelheid, locatie) voortaan digitaal.

King WMS is geschikt voor:

Minder uitzendkrachten op piekmomenten

Op piekmomenten beperk je hiermee de hoeveelheid ‘hulptroepen’ in het magazijn. En komen er toch uitzendkrachten jouw team versterken? Dan is het inwerktraject zo kort als de tijd die je nodig hebt om uit te leggen hoe een smartphone werkt.

Meer doen met minder mensen

Kosten warehouse management systeen

Het warehouse management systeem van King wordt geleverd tegen aantrekkelijke kosten. De software wordt geleverd op basis van een abonnement met lage kosten per maand. Dit spaart de hoge kosten van een éénmalige aanschaf van een softwarepakket uit. De kosten zijn gebaseerd op de diensten die worden afgenomen en het aantal medewerkers wat met de software gaat werken. Hierdoor betaal je nooit te veel, en bij opschalingen staan de extra kosten in directe relatie tot de omzet.

Door de koppeling met de ERP-software van King heb je realtime inzicht in de actuele voorraad. Het resultaat is dat je nauwkeurig werkt, geen tijd verliest, en zo meer haalt uit je medewerkers.

King Expert Center is er voor ondernemers

KING experts Nick ten Kate en Bart Jan Berghuis
"Dankzij King Expert Center weet ik wat er is verkocht, zelfs voordat het weg is."
Afnemer van KING Business Software
Karin van Dam-Simon
Eigenaar Simon Speelgoed

Overstappen op het magazijn van de toekomst met een WMS-systeem van King? Wij vertellen je hoe we de implementatie simpel en voordelig voor je gaan uitvoeren.

Veelgestelde vragen over het WMS-systeem van King Expert Center

Een Warehouse Management Systeem houdt bij waar in het magazijn goederen liggen en in welke volgorde ze het beste kunnen worden gepicked. Hierbij wordt de barcode van elk product gescand met een door ons geleverde handscanner. Zo weet je altijd wat je in huis hebt, waar het ligt en waar voorraadtekorten dreigen.

King Software biedt alle functionaliteiten die je van een WMS mag verwachten, en méér. Een groot voordeel van King is dat de software en de scanner van dezelfde leverancier zijn. Hierdoor werken ze nauwkeurig samen en heb je één aanspreekpunt bij vragen.

In King houd je je voorraad bij voor prijs van € 160 per gebruiker per maand. Hiermee heb krachtige software in huis waarin je de artikelen, de voorraad en alle bedrijfsprocessen beheert.

Dit pakket is optioneel uit te breiden met handscanners, waarmee elk artikel wordt gescand en realtime wordt verwerkt in de voorraad. Deze uitbreiding kost € 30 per handscanner per maand.

Slimmer werken met een compleet WMS-pakket kan dus al vanaf € 190 per maand.