Wat is een WMS-systeem?

WMS staat voor Warehouse Management Systeem

Een WMS systeem is software voor magazijn automatisering. Het is speciaal ontwikkeld om het werk binnen bedrijven met een magazijn en distributiecentra te optimaliseren.

Met een WMS-systeem deel je het magazijn efficiënt in, voer je ontvangsten in en handel je orders via een handscanner af in een logische volgorde. Een WMS-systeem helpt dus bij het efficiënt beheren van voorraad, het volgen van goederenbewegingen en het stroomlijnen van magazijnprocessen.

Het resultaat is dat er efficiënt en foutloos gewerkt wordt.

Vertrouwd door het mkb

Ondernemers in Noord-Nederland vertrouwen op de flexibele oplossingen van King Expert Center.

accountancy-systeem

Wat kan een WMS-systeem?

Voorraadbeheer

Het systeem beheert de actuele en toekomstige voorraad van uw magazijn. Zo weet de salesafdeling en de webshop hoeveel voorraad er nog is en kan de inkoopafdeling tijdig bestellen. Ook back-orders kunnen ingebracht worden, zodat direct duidelijk is wanneer een product weer op voorraad is.

Orderverwerking met handscanner

Met het WMS systeem worden alle producten bij het orderpicken gescand met de handscanner. Daardoor hoeven de voorraden nooit meer handmatig verwerkt te worden. De voorraad is dus altijd actueel. Op de handscanner staat precies wat de medewerker moet pakken, hoe veel, waar het staat en wat de slimste looproute is.

Looproute bepalen

Het magazijn en de locatie van de voorraad komt in het WMS systeem te staan. De software berekent de slimste looproute en houdt daarbij rekening met afmeting en gewicht van de producten.

Snel en foutloos werken

Een WMS Systeem zorgt ervoor dat medewerkers hun producten veel snellen kunnen verzamelen in het magazijn. Daarnaast helpt het proces om foutloos te werken. Na het scannen ligt het product op de kar en verdwijnt het uit de picklijst. Daardoor kunnen medewerkers geen items meer vergeten en hoeven ze niet te controleren of de order wel klopt.

 Krachtige inzichten

Het automatiseren van alle productstromen geeft veel inzicht, dat steeds vaker wordt gebruikt om voordeel te halen. Denk aan het ontdekken van de de hardlopers, seizoensinvloeden, producten die beter in de aanbieding kunnen, omloopsnelheid et cetera. Een WMS Systeem weet alles van uw voorraden en doorlooptijden en is de basis voor krachtige business inzichten.

Wat een WMS-systeem oplevert

Implementatie WMS

 

Er zijn drie opties voor de implementatie van een Warehouse Management System (WMS). U kunt kiezen voor een zelfstandig WMS, een geïntegreerde module binnen uw ERP-systeem, of een integratie tussen uw ERP-systeem en een WMS-oplossing van een externe leverancier. King Expertcenter ondersteunt alle drie de opties:

 

Zelfstandig WMS-pakket

Een zelfstandig WMS-pakket biedt specifieke functionaliteiten voor magazijnbeheer. Hiermee kunt u uw magazijnprocessen als los softwarepakket optimaliseren.

 

WMS binnen een ERP-systeem

Als uw ERP-systeem al een geïntegreerde WMS-module heeft zoals King Software dat aanbiedt, dan kunt u profiteren van de naadloze integratie van magazijnbeheer met andere data, zoals klantdata, medewerker gegevens en orderhistorie.

 

Koppeling tussen WMS en ERP

Indien uw ERP-systeem niet over voldoende WMS-functionaliteiten beschikt, dan is het mogelijk om een koppeling te laten ontwikkelen met een WMS-systeem van King.  Hierdoor kunt u toch profiteren van geavanceerd magazijnbeheer, zelfs als uw ERP-systeem dat niet standaard biedt.

Voor wie het magazijn het hart van het bedrijf is

Nu je weet wat een WMS-systeem is, stellen wij onszelf graag even voor.

Wij zijn King Expert Center. Wij laten je tijd en geld besparen, met een WMS-systeem voor een vast bedrag per maand.

King Expert Center is er voor ondernemers

KING experts Nick ten Kate en Bart Jan Berghuis

Stapsgewijs van probleem naar oplossing

In een eerste telefoongesprek bespreken we de uitdagingen waar jouw bedrijf voor staat.

Tijdens dit gesprek ontdek je welke oplossingen King Expert Center biedt en krijg je een globale indicatie van de kosten.

In een tweede telefoongesprek nemen we de bedrijfsprocessen door en inventariseren we hoeveel medewerkers bij elk proces betrokken zijn.

Wij bedenken een flexibele oplossing voor jouw unieke uitdagingen en werken dit uit in King Software.

We komen bij je langs of plannen een overlegmoment via Microsoft Teams.

We vertellen welke oplossing we hebben ontworpen en tonen je hoe dat er in King Software uitziet.

We werken onze oplossing uit naar een gerichte offerte, inclusief een concrete planning. Zo weet je precies wat het kost en wanneer we opleveren.

Is de offerte akkoord? Dan begint de implementatie van onze oplossing.

De beloofde stappen worden nauwgezet uitgevoerd, waarbij we tijdens elke stap de impact op de productie zoveel mogelijk beperken.

We zorgen dat alle medewerkers op de dag van de livegang kunnen werken binnen de nieuwe systemen.

Iedereen ontvangt de juiste devices, inloggegevens en de bijbehorende werkinstructie.

Na de livegang bezoeken we de werkvloer en inventariseren we de meningen van de werknemers.

Aan de hand van feedback van de werkvloer kunnen we tips geven of wellicht nog extra stappen maken.

Een vraag over het gebruik van King Software? We zijn altijd goed bereikbaar en zitten voor je klaar.

wms-systeem en magazijn automatisering met Bart-Jan

Een partnership zonder poespas​

King Expert Center is automatiseerder in Noordoost-Nederland. Wij zijn geen mannen en vrouwen in driedelig pak, maar hardwerkende ondernemers (net als jij). Nuchter, direct en efficiënt.

Wij luisteren naar onze klanten, zetten hun problemen om in oplossingen en zorgen ervoor dat iedereen in het bedrijf die oplossingen goed kan gaan gebruiken.

Kortom: geen poespas, maar direct een snelle en betrouwbare oplossing gebaseerd op een duurzame partnership.

"Dankzij King Expert Center weet ik wat er is verkocht, zelfs voordat het weg is."
Afnemer van KING Business Software
Karin van Dam-Simon
Eigenaar Simon Speelgoed

Overstappen op het WMS-systeem van King? Wij vertellen je hoe we de implementatie simpel en voordelig voor je gaan uitvoeren.

Veelgestelde vragen over het WMS-systeem van King Expert Center

Het warehouse management systeem registreert wat precies waar ligt in het magazijn. Met deze informatie worden medewerkers geholpen om orders te picken in een logische volgorde. Medewerkers ontvangen hiervoor instructies op een smartphone. Eenmaal gepicked, wordt het item gescand door de medewerker. Deze informatie wordt teruggegeven aan het WMS-systeem, zodat je weet wat je in huis hebt.

Voor mkb-bedrijven adviseren we de software van King. Het WMS-pakket van King Software bevat alle functionaliteiten die horen bij een modern WMS, en wordt geleverd inclusief de geïntegreerde handscanners.

In King houd je je voorraad bij voor prijs van € 160 per gebruiker per maand. Hiermee heb krachtige software in huis waarin je de artikelen, de voorraad en alle bedrijfsprocessen beheert.

Dit pakket is optioneel uit te breiden met handscanners, waarmee elk artikel wordt gescand en realtime wordt verwerkt in de voorraad. Deze uitbreiding kost € 30 per handscanner per maand.

Slimmer werken met een compleet WMS-pakket kan dus al vanaf € 190 per maand.

Enkele voordelen zijn betere voorraad nauwkeurigheid, een hogere klanttevredenheid, verhoogde efficiëntie, snellere orderverwerking, kostenbesparing en meer inzicht in magazijnprestaties.

Een WMS  systeem is gemaakt voor magazijnbeheer. ERP software automatiseert bredere bedrijfsprocessen, zoals financiën, HR en productie. Voor bedrijven met een magazijn of flinke productstroom is het aan te raden om beide systemen met elkaar te integreren.

WMS software biedt functies zoals voorraadbeheer, orderverwerking, looproutes opslagoptimalisatie, inkomende en uitgaande zendingen, rapportage en analyse.

Een WMS verbetert de efficiëntie in een magazijn, traceerbaarheid van goederen, nauwkeurigheid van voorraad, orderverwerking en helpt bij het minimaliseren van fouten.

Een WMS wordt gebruikt bij bedrijven met magazijn of opslagactiviteiten. Denk aan de retail, webshops, logistiek, groothandels en productiebedrijven.

Dat varieert.  De implementatie is afhankelijk van de diversiteit van de voorraad, het magazijn of het distributiecentrum en voor welke koppelingen gemaakt moeten worden. Hou rekening met een minimum implementatietermijn van enkele maanden.

WMS systemen worden steeds normaler. Door de introductie van AI krijgen gebruikers krachtige analyses en inzichten. En ten slotte is een WMS systeem tegenwoordig steeds vaker als cloud oplossing verkrijgbaar.

King Expertcenter Noord levert WMS software van KING in Drenthe, Overijssel, Flevoland, Groningen en Friesland.

5/5

Flexibele bedrijfssoftware op maat geïmplementeerd | Lees wat onze klanten zeggen