Wat is een WMS-systeem?

Wat een WMS-systeem is

Een WMS-systeem (warehouse management systeem) is software speciaal ontwikkeld en ingericht voor bedrijven met een magazijn.

Met een WMS-systeem deel je het magazijn efficiënt in, voer je ontvangsten in en handel je orders via een handscanner af in een logische volgorde.

Het resultaat is dat er efficiënt en foutloos gewerkt wordt.

WMS-systemen worden voornamelijk gebruikt door handelsondernemingen en productiebedrijven.

 

Wat kan een WMS-systeem?


Moderne WMS-systemen rusten medewerkers uit met handscanners. Op de handscanner ziet de medewerker het te picken item, inclusief belangrijke informatie zoals de hoeveelheid en de locatie.

WMS-software is ingericht om medewerkers efficiënter te laten werken. Zo denkt de software mee over de slimste looproute en over de meest handige volgorde (bijvoorbeeld op basis van het gewicht en de afmeting van het te picken item).

Tijdens het picken houdt de WMS-software de voorraad nauwkeurig in de gaten. Dreigt de voorraad op te raken? Dan zorgt de software ervoor dat er op tijd een bericht gaat naar de inkoper.

Wat een WMS-systeem oplevert

Altijd weten wat er op voorraad is

De kracht van WMS-systemen is de veelzijdigheid. Een WMS zet je in voor magazijnontvangsten, orderpicking en inventarisaties. Doordat het systeem bij elke handeling de meest recente voorraadstatus verwerkt, ontstaat doorlopend inzicht in de actuele voorraad.

Voor wie het magazijn het hart van het bedrijf is

Nu je weet wat een WMS-systeem is, stellen wij onszelf graag even voor.

Wij zijn King Expert Center. Wij laten je tijd en geld besparen, met een WMS-systeem voor een vast bedrag per maand.

King Expert Center is er voor ondernemers

KING experts Nick ten Kate en Bart Jan Berghuis
"Dankzij King Expert Center weet ik wat er is verkocht, zelfs voordat het weg is."
Afnemer van KING Business Software
Karin van Dam-Simon
Eigenaar Simon Speelgoed

Overstappen op het WMS-systeem van King? Wij vertellen je hoe we de implementatie simpel en voordelig voor je gaan uitvoeren.

Veelgestelde vragen over het WMS-systeem van King Expert Center

Het warehouse management systeem registreert wat precies waar ligt in het magazijn. Met deze informatie worden medewerkers geholpen om orders te picken in een logische volgorde. Medewerkers ontvangen hiervoor instructies op een smartphone. Eenmaal gepicked, wordt het item gescand door de medewerker. Deze informatie wordt teruggegeven aan het WMS-systeem, zodat je weet wat je in huis hebt.

Voor mkb-bedrijven adviseren we de software van King. Het WMS-pakket van King Software bevat alle functionaliteiten die horen bij een modern WMS, en wordt geleverd inclusief de geïntegreerde handscanners.

In King houd je je voorraad bij voor prijs van € 160 per gebruiker per maand. Hiermee heb krachtige software in huis waarin je de artikelen, de voorraad en alle bedrijfsprocessen beheert.

Dit pakket is optioneel uit te breiden met handscanners, waarmee elk artikel wordt gescand en realtime wordt verwerkt in de voorraad. Deze uitbreiding kost € 30 per handscanner per maand.

Slimmer werken met een compleet WMS-pakket kan dus al vanaf € 190 per maand.