Deze ondernemers hebben het een stuk makkelijker dankzij onze flexibele bedrijfssoftware.

– Jan van der Veen, mede eigenaar,
Friesche Olie- en Verfhandel

– Henk Wierenga, adjunct directeur,
Beutech Kunststoffen en Bewerking

Fruitkracht: Meer tijd voor klanten

Fruitkracht levert wekelijks vers en gevarieerd fruit op de werkvloer. Dit draagt bij aan een positieve werksfeer en is goed voor de arbeidsproductiviteit. Werknemers zien het als een extraatje van de werkgever. Sinds januari 2019 maakt Fruitkracht gebruik van King Business Software.

De Case

Vanaf de start werden de leveringen en de facturatie gedaan vanuit Excel. Dit was zeer bewerkelijk en foutgevoelig.

Mede door de snelle groei werd het snel duidelijk dat dit niet houdbaar was. De administratie slokte alle tijd op.

Fruitkracht zegt daarover: “Voorheen waren we zo druk met administratie en de facturatie dat voor acquisitie en een goede inkoop geen tijd was. Ook hebben we meer inzicht in hoeveel we moeten inkopen omdat dit wekelijks kan wisselen. We blijven met minder fruit zitten en omdat dit niet bewaard kan worden is dat heel belangrijk.”

King

Met King zijn alle wekelijkse leveringen vast gelegd in de abonnementen module. Hierdoor is het mogelijk dat met één druk op knop bijna 600 kistjes fruit in het orderbestand worden gezet.

Na levering is dit de basis voor facturatie, administratie en incasso. De orderstroom en administratie geheel geïntegreerd. Doordat er nu beter overzicht is, zijn er minder openstaande posten. Het dashboard van King is prettig hierdoor hebben we beter inzicht in onze financiële positie.

Implementatie

Het hele implementatietraject is begeleid door King Expert Center Noord.

Fruitkracht kijkt hier met plezier op terug. “Om dat we vanuit het niets kwamen en geen ervaring hadden met ERP software hadden, zijn we erg blij met de begeleiding.”

De software is stapsgewijs in gebruik genomen, hierdoor was het duidelijk wat er gebeuren moest. Inmiddels is King een volledige ERP-oplossing voor Fruitkracht.

Ondernemers die vertrouwen op de flexibele oplossingen van KING Expert Center

“We hebben nu weer tijd om in te kopen.”

– Erika Poel, mede eigenaar, Fruitkracht

Nethroma: flexibeler verkopen

Nethroma is een groothandel in ambachtelijk glaswerk. Men levert uit eigen collectie glaswerk aan internationale klanten voornamelijk in Europa. Doel is de beste collectie te kunnen leveren in het hogere segment. Dit gebeurt onder het merk Dutz Collection.

Warehouse Management

Omdat het glaswerk nog ambachtelijk wordt geblazen is de productiecapaciteit beperkt. Het betekent dat Nethroma een hoge voorraadpositie moet creëren om in de piekmomenten toch te kunnen leveren. Dit gebeurt vanuit een eigen magazijn in Kampen waar ook het kantoor gevestigd is.

King speelt hier in een belangrijke rol. Het magazijn is geautomatiseerd door middel van King WMS. Orders worden gepicked middels handscanners, waardoor er sneller gewerkt wordt en weinig fouten gemaakt worden.

Bastiaan Kommers zegt is in zijn nopjes met deze verbetering. “Waar we voorheen tijdens piekmomenten 2 uitzendkrachten moesten inhuren, kunnen we het nu met eigen mensen af. Toch is de collectie groter dan voorheen en we hebben 200 extra pick plaatsen moeten creëren in het magazijn. De omzet blijft groeien.”

Verkoop

Afgelopen jaar werd App4Sales geïntroduceerd. Hierdoor is het verkoopapparaat veel flexibeler geworden. Prijzen kunnen makkelijk worden aangepast en producten welke tijdelijk niet leverbaar zijn worden uit de catalogus gehaald.

Alle gegevens komen uit King en worden ook voor de webshop gebruikt. King staat hierin centraal en geeft de juiste informatie. Toch wordt naast het tablet nog met catalogus gewerkt welke meer de sfeer en kleur weer geeft van de collectie.

Wensen

Een eigen digitaal klantenportaal staat nog op de wensenlijst. Klanten moeten zelf hun orders kunnen opvragen, kopie – facturen kunnen downloaden en backorders kunnen raadplegen. Als we kunnen automatiseren dan doen we dat, zegt Bastiaan, dat scheelt veel tijd.

Ondernemers die vertrouwen op de flexibele oplossingen van KING Expert Center

“Tijdens piekmomenten geen uitzendkrachten meer nodig.”

Bastiaan Kommers, mede eigenaar, Nethroma

Zijlstra Beroepskleding: Grip op klantcontact

Zijlstra beroepskleding verzorgt alles op en om het lichaam. Ze leveren het gehele assortiment van kleding, schoenen en persoonlijke beschermingsmiddelen.

King is al vanaf 1993 het pakket waarmee gewerkt wordt. Zelfs voordat het bedrijf door Joop Zijlstra werd voortgezet in 2000.

Groeiende organisatie

Binnen Zijlstra beroepskleding is alles strak georganiseerd, waardoor het bedrijf de groei van de laatste tijd moeiteloos aan kan. King speelt hier in een belangrijke rol en is het hart van het bedrijf. “We hebben enkele jaren terug wel eens naar ander pakketten gekeken, maar kwamen tot de conclusie dat we het met King het best goed voor elkaar hebben. Het kan veel, is stabiel en geeft betrouwbare informatie.”

Het bedienen van de klant

De wil om de klanten zo optimaal mogelijk te bedienen, heeft geleid tot een koppeling tussen King en een door Zijlstra ontwikkelt Kleding Management Systeem (KMS). Hierin wordt alles vastgelegd wat voor die klant van toepassing is. Zoals medewerkers, budgetten, maatgegevens, huisstijlen enzovoort. Door jaren heen is het systeem steeds meer verbeterd en uitgebreid. Daarnaast worden orders automatisch verstuurd naar King door de koppeling. Dit scheelt veel werk en tijd aan de verkoop kant.

Dat is een heel verschil met de tijd voor 2003, toen de klantgegevens in Excel werden bijgehouden. Joop Zijlstra zegt daarover: “elke zaterdagochtend was ik Excel-lijsten aan het bijwerken om gegevens vast te leggen en om de juiste informatie te leveren aan mijn klant.”

CRM app

De CRM app van King wordt ook gebruikt bij Zijlstra Beroepskleding. Onderweg contactregistraties maken en openstaande posten bekijken, wordt zowel door directie als buitendienst als zeer handig ervaren.

Met de CRM app heeft de buitendienst bij Zijlstra de optimale middelen om de klant perfect te bedienen. Waarbij elke buitendienst medewerker zijn eigen branche-gerichte specialiteit heeft. Alles voor een perfecte klantbeleving en om meerwaarde te creëren bij de bedrijven die Zijlstra Beroepskleding bedient.

Er is een begin gemaakt met WMS apps die King heeft ontwikkeld. Zijlstra wil het maximale uit King en hun producten halen, zodat er efficiënt gewerkt kan worden. De klant moet zo goed en zo snel mogelijk bedient worden. Ook magazijnautomatisering draagt daaraan bij.

Ondernemers die vertrouwen op de flexibele oplossingen van KING Expert Center

“Vergeleken met andere pakketten, hebben we het met King toch erg goed voor elkaar”

– Joop Zijlstra, eigenaar, Zijlstra Beroepskleding

King Expert Center is voor ondernemers

KING experts Nick ten Kate en Bart Jan Berghuis

Stapsgewijs van probleem naar oplossing

In een eerste telefoongesprek bespreken we de uitdagingen waar jouw bedrijf voor staat.

Tijdens dit gesprek ontdek je welke oplossingen King Expert Center biedt en krijg je een globale indicatie van de kosten.

In een tweede telefoongesprek nemen we de bedrijfsprocessen door en inventariseren we hoeveel medewerkers bij elk proces betrokken zijn.

Wij bedenken een flexibele oplossing voor jouw unieke uitdagingen en werken dit uit in King Software.

We komen bij je langs of plannen een overlegmoment via Microsoft Teams.

We vertellen welke oplossing we hebben ontworpen en tonen je hoe dat er in King Software uitziet.

We werken onze oplossing uit naar een gerichte offerte, inclusief een concrete planning. Zo weet je precies wat het kost en wanneer we opleveren.

Is de offerte akkoord? Dan begint de implementatie van onze oplossing.

De beloofde stappen worden nauwgezet uitgevoerd, waarbij we tijdens elke stap de impact op de productie zoveel mogelijk beperken.

We zorgen dat alle medewerkers op de dag van de livegang kunnen werken binnen de nieuwe systemen.

Iedereen ontvangt de juiste devices, inloggegevens en de bijbehorende werkinstructie.

Na de livegang bezoeken we de werkvloer en inventariseren we de meningen van de werknemers.

Aan de hand van feedback van de werkvloer kunnen we tips geven of wellicht nog extra stappen maken.

Een vraag over het gebruik van King Software? We zijn altijd goed bereikbaar en zitten voor je klaar.

wms-systeem en magazijn automatisering met Bart-Jan

Een partnership zonder poespas​

King Expert Center is automatiseerder in Noordoost-Nederland. Wij zijn geen mannen en vrouwen in driedelig pak, maar hardwerkende ondernemers (net als jij). Nuchter, direct en efficiënt.

Wij luisteren naar onze klanten, zetten hun problemen om in oplossingen en zorgen ervoor dat iedereen in het bedrijf die oplossingen goed kan gaan gebruiken.

Kortom: geen poespas, maar direct een snelle en betrouwbare oplossing gebaseerd op een duurzame partnership.

"Vroeger waren we zó druk met administratie en de facturatie dat voor acquisitie en een goede inkoop geen tijd was. Dankzij King Expert Center hebben we weer tijd om in te kopen."
De Boer Aanhangwagens
De Boer Aanhangwagens
25/05/2023
Al vele jaren tevreden klant bij KING Expert Center Noord! Mede door hun korte lijnen worden eventuele vraagstukken of problemen altijd snel opgelost. Blijven altijd in netjes in contact om ervoor te zorgen dat eventuele nieuwe functionaliteiten in King aansluiten bij ons bedrijf.
Ria Calkhoven
Ria Calkhoven
16/05/2023
Fijn bedrijf, goede kennis van zaken, korte lijntjes en altijd behulpzaam!
Mark Oude Bekke
Mark Oude Bekke
11/05/2023
We zijn sinds een paar maanden overgegaan naar King Software. Door deze stap zijn we qua efficiënte enorm vooruitgegaan en hebben we alles in 1 pakket. Zodat we nu snel onze gegevens in kunnen zien en daardoor sneller kunnen werken. King bedankt voor de ondersteuning!
Joury Vliek
Joury Vliek
10/05/2023
Kennis van zaken, oplossingsgericht en een goede service!
Michel van den Hadelkamp
Michel van den Hadelkamp
09/05/2023
Met recht een Expert Center. Weten héél veel van King en komen supersnel met oplossingen!
Friesche Olie- en Verfhandel
Friesche Olie- en Verfhandel
21/04/2023
King Expert Center Noord, onze vaste partij als het gaat om King. We zijn al geruime tijd klant bij deze organisatie en zijn zeer tevreden over hun service en dienstverlening. Een van de zaken die ons aanspreekt bij King Expert Center Noord is hun snelle en adequate reactievermogen. Wanneer we een vraag of probleem hebben, krijgen we altijd snel en efficiënt antwoord. Daarnaast denken ze actief met ons mee en begrijpen ze de praktische problemen die we als bedrijf tegenkomen. Het is duidelijk dat King Expert Center Noord over diepgaande kennis beschikt op het gebied van King en gerelateerde zaken. Hun expertise is van onschatbare waarde voor ons bedrijf en heeft ons geholpen om onze processen te verbeteren en efficiënter te maken.

Flexibele bedrijfssoftware op maat geïmplementeerd | Lees wat onze klanten zeggen