Een magazijn is soms net een kolonie mieren.

Een magazijn heeft soms net iets weg van een kolonie mieren. Weliswaar is er een taakverdeling en wordt er keihard gewerkt, maar voor de buitenstaander lijkt het soms alsof iedereen kriskras door elkaar loopt.

Maar hard werken is niet hetzelfde als efficiënt werken. Want doordat alle orders worden gepicked vanaf werkbriefjes, ontbreken essentiële inzichten in omloopsnelheden en incourante voorraden.

Met onze software pak je de regie terug en weet je wat je (niet) in huis hebt.

Nooit meer ‘nee’ verkopen

King Software is ons ERP-pakket met geïntegreerde WMS-software. Met handscanners registreer je nauwgezet wat jouw magazijn binnenkomt én verlaat.

Zo heb je op elk moment inzicht in je voorraad. En doordat je dit systeem dag in, dag uit gebruikt, berekent King feilloos wat de omloopsnelheid is. 

Het resultaat? Inzicht in incourante voorraden, en daarmee meer mogelijkheden om op tijd in te kopen en zo voorraadtekorten te voorkomen.

Meer inzicht met minder moeite

Omloopsnelheid per bedrijf of per locatie

Onze WMS-software registreert de voorraad en denkt mee. Zo wordt niet alleen de totale omloopsnelheid inzichtelijk (zodat je op tijd kan bestellen), ook krijgen medewerkers digitale aanwijzingen hoe ze beter hun werk kunnen doen.

 Is de grijpvoorraad bijna op? Dan krijgen jouw mensen op tijd een seintje voor aanvullingen vanuit de bulkvoorraad, zodat het proces geen seconde stil komt te liggen.

Slimmer werken is beter

Elke dag is balansdag met de slimme software van King. En vanaf nu kan dat zonder dat de productie ook maar een minuut stil komt te liggen.

King Expert Center is voor ondernemers

KING experts Nick ten Kate en Bart Jan Berghuis
"Dankzij King Expert Center weet ik wat er is verkocht, zelfs voordat het weg is."
Afnemer van KING Business Software
Karin van Dam-Simon
Eigenaar Simon Speelgoed

Voorkom voorraadtekorten en neem vandaag nog contact met ons op.

Veelgestelde vragen over de omloopsnelheid in King Software

King is ons ERP-pakket met geïntegreerde WMS-software. Hiermee registreer je nauwgezet wat jouw magazijn binnenkomt én verlaat en heb je op elk moment inzicht in je voorraad.

Met de bijbehorende WMS-software krijg je een hardwerkende assistent die stukje voor stukje je magazijn inventariseert. Is de grijpvoorraad bijna op? Dan krijgen jouw mensen op tijd een seintje voor aanvullingen vanuit de bulkvoorraad, zodat het proces geen seconde lang stil komt te liggen.

De omloopsnelheid van de voorraad hou je simpel en efficiënt bij met behulp van King Software. En dreigt een voorraadtekort? Dan geeft het systeem je een besteladvies gebaseerd op de daadwerkelijke levertijd, zodat je nooit meer 'nee' hoeft te verkopen.

De omloopsnelheid wordt berekend als: aantal geleverd /gemiddelde voorraad.

 

- Het 'aantal geleverd' wordt ontleend aan voorraadmutaties in King

- De 'gemiddelde voorraad' is: (voorraad * aantal dagen dat die voorraad geldt) / aantal dagen.