Orderpicken met scanner? Kies voor slimmer voorraadbeheer

Werkbriefjes werken niet

In veel bedrijven bestaat het nog steeds: afdelingen die via werkbonnen met elkaar communiceren. Hierdoor werken afdelingen langs elkaar heen en ontstaan kostbare fouten.

Maken jouw mensen te veel fouten met papieren pickorders?

Dan is het tijd om over te stappen op de oplossing die wel werkt: slim voorraadbeheer en een ERP-systeem van King. Hierbij laat je magazijnmedewerkers voortaan orderpicken met een scanner, waarbij ze de bestellingen in realtime ontvangen in een smartphoneapp.

Onze handscanners doen het werk

Met handscanners registreren magazijnmedewerkers voortaan alles wat het magazijn binnenkomt of verlaat, van de kleinste schroef tot een volle pallet. Elke mutatie wordt in realtime verwerkt in het centrale ERP-systeem, en is dus gelijk zichtbaar voor het hele bedrijf.

Werkbonnen en orderpick briefjes behoren bovendien tot het verleden. Bestellingen komen met de snelheid van het licht binnen in het magazijn en kunnen gelijk worden verzameld.

Orderpicken met een scanner is:

Slim voorraadbeheer met geïntegreerde handscanners

De kracht van King is de integratie van de handscanner, die in directe verbinding staat met de ERP-software. Het voordeel is dat de scanner en de software op elkaar zijn afgesteld en dat je één aanspreekpunt hebt bij vragen.

Een nieuwe manier van werken

Het handmatig picken en overtypen van pakbonnen is voorgoed verleden tijd. Ontvangen voorraden en verzonden items registreer je voortaan eenvoudig met de app.

King Expert Center is voor ondernemers

KING experts Nick ten Kate en Bart Jan Berghuis
"Dankzij King Expert Center weet ik wat er is verkocht, zelfs voordat het weg is."
Afnemer van KING Business Software
Karin van Dam-Simon
Eigenaar Simon Speelgoed

Laat magazijnmedewerkers voortaan orders picken met een scanner. Neem vandaag nog contact op voor een demo.

Veelgestelde vragen over orderpicken met een scanner?

De barcodes voor artikelen of locaties maken we vanuit King. Dit kan op basis van EAN-code, maar ook op artikelnummer of locatiecode.

Scannen van de barcode kan via een snelscanner of via de camera van de door ons geleverde smartphone. 

Door te scannen is je voorraad realtime up-to-date. Tevens bespaart het tijd doordat de magazijnontvangsten op kantoor niet meer handmatig ingeboekt hoeven te worden. Maar dit direct in het magazijn gebeurd. Bovendien voorkomt het scannen van binnenkomende goederen fouten. De scanner toont je de juiste locatie van het product, zodat het direct op de goede plaats in je magazijn komt te liggen. Doordat de voorraad zo goed mogelijk in beeld is, kan er ook naar behoren verkocht en besteld worden. Hierdoor doe je én geen loze beloftes aan de klant én bespaar je geld door nauwkeuriger te bestellen.

Onze handscanners is gebaseerd op Android-smartphones en zijn daardoor voor iedereen simpel te gebruiken.