Digitale facturatie wordt simpel met King Software

Factureren? Het hoort erbij, maar leuk is anders.

Niemand vindt factureren leuk. Het is namelijk niet zo dat je een PDF verstuurt en klaar bent. Nee, dan begint het pas. Achter elke factuur volgt een heel proces: checken, opvolgen, verwerken, afletteren. En dat proces neemt veel tijd in beslag. Daarom maken wij het je gemakkelijk met software die de achterliggende processen versimpelt en stroomlijnt met behulp van digitale facturatie.

Minder werk en toch sneller betaald krijgen? Het kan.

King Software combineert alle processen van facturatie. Zodra de PDF wordt verstuurt, registreert onze software de status en controleert dit continu. Is er betaald? Klopt het bedrag? Is de betalingstermijn verstreken?

Triggers zoals deze zorgen dat de factuur automatisch doorgaat naar het volgende proces, zoals het inboeken van de betaling of het versturen van een betalingsherinnering.

Het resultaat: je krijgt sneller betaald én je hebt minder werk van de facturatie.

"Dankzij King Expert Center weet ik wat er is verkocht, zelfs voordat het weg is."
Afnemer van KING Business Software
Karin van Dam-Simon
Eigenaar Simon Speelgoed

Digitale facturatie zonder inspanning

Alleen nog maar sturen op uitzonderingen

Door de facturatie slimmer in te richten, hou je opeens tijd over voor andere zaken. Elke transactie die goed verloopt wordt uitgevoerd aan de hand van door ons ingevoerde procesregels. Het resultaat: wat goed is gaat automatisch, dus je hoeft alleen nog maar te sturen op uitzonderingen.

Digitale facturatie werkt beter

Specialistische software werkt beter

Kortingen simpeler boeken

Nooit meer een korting missen? Aan de hand van de herkende crediteur wordt een boeking gemaakt op de juiste grootboekrekening. Daarbovenop kan ook de betalingskorting automatisch worden geboekt.

Verspil geen tijd meer aan administratieve rompslomp. Stap over op digitale facturatie met King Software en hou meer tijd over voor medewerkers en klanten.

King Expert Center is er voor ondernemers

KING experts Nick ten Kate en Bart Jan Berghuis

Sneller betaald krijgen, zonder extra moeite? Wij vertellen je hoe.

Veelgestelde vragen over digitale facturatie

Voor het inboeken van facturen koppelen we scan & herken-software. De software herkent de factuur aan de hand van de gegevens (zoals een KvK-nummer of een bankrekeningnummer) en maakt zelf een boekingsvoorstel.

 

Het boekingsvoorstel kan dan worden goedgekeurd en ingeboekt. Is het nodig om extra goedkeuring te vragen? Het boekingsvoorstel stuur je automatisch door naar de desbetreffende manager. Dit kan handmatig, maar gaat nóg soepeler door het instellen van een regel (zoals de hoogte van het bedrag of de afzender van de factuur).

 

Kortom, digitaal factureren bespaart veel tijd op het maken van boekingen en het controleren van de bedragen.

Verkoopfacturen in King maak je simpel en eenvoudig. Hiervoor maak je een order met daarin de geleverde producten of de diensten. Met één druk op de knop zet je die om naar een factuur, die vervolgens per mail wordt verstuurd.

 

Zodra de gegevens zijn ingevoerd, maakt King Software de boeking aan en wordt de factuur gearchiveerd.

Jazeker. In King Software stel je in of je een UBL-factuur verstuurt, een PDF-factuur, of beiden.