Nieuwe KING functies: Bijlages samenvoegen, vrije rubrieken bij partijen en meer

Samenvoegen van PDF-bijlages

Komt het vaak voor dat je meerdere werkbonnen en/of facturen in één mail moet versturen? Dit is vaak onoverzichtelijk, omdat het lastiger wordt om de factuur of werkbon terug te vinden in een mail waarin ook nog zes andere facturen staan. Nu kan je de documenten samenvoegen als één PDF-document, zodat dit overzichtelijk bij elkaar zit. Zo kun je documenten makkelijker terugvinden, omdat alles in één bestand wordt opgeslagen.

Deze optie kun je aanzetten bij Diversen -> Afdrukformaten -> Wijzigen -> Tabblad E-mail gegevens en vervolgens bij tabblad Bijlagen het vakje PDF-bijlages samenvoegen aan te vinken.

Extra velden bij de e-mail afdrukformaten

Bij de afdrukformaten zijn er bij de e-mail berichten extra velden bijgekomen, zoals velden voor de naam van in- of verkoper, email, telefoonnummer en ordernummer. Hierdoor kan je jouw mail nu nog persoonlijker maken. Het is nu ook mogelijk om in de variabele velden, zoals de debiteurnaam, met hoofd- en kleine letters te werken. Zo kan je de variabele velden compleet met hoofdletters schrijven, maar ook laten beginnen met een hoofdletter of juist alleen kleine letters.

Vrije rubrieken bij partijen

Zou jij graag willen weten waar je partijen zijn geproduceerd of gevangen? Of met wat type machine het geproduceerd is? Of de manier waarop het geoogst is? Stel: je koopt een lading appels. Deze appels komen van verschillende appelplantages en worden op verschillende manieren geplukt. Een gedeelte van de lading appels die je hebt gekocht zijn na een aantal dagen al niet meer goed. De rest van de appels zijn in goede staat. Dan wil jij graag weten wat er met die specifieke appels zijn gebeurd. Nu kan je in vrije rubrieken velden toevoegen die bijvoorbeeld iets zeggen over de appelplantage waar de appels zijn geplukt en hoe die zijn geplukt. Zo kan je achterhalen bij welke plantage het fout ging en of het aan de manier ligt waarop ze worden geplukt. Deze vrije rubrieken kunnen ook terugkomen op verschillende afdrukken zoals: factuur, werkbonnen, verzamellijst en nog veel meer.  

Optie 'landcode vanuit' bij aangifte BTW afstandsverkopen

Lever jij vaak goederen vanuit een ander EU-land naar een klant in een EU-land? Dan zal je bij de aangifte van ‘BTW afstandsverkopen’ de ‘landcode vanuit’ moeten invullen. Hier helpt de nieuwe update je bij. Nu kan je bij de BTW-codes ‘landcode vanuit’ invullen, waardoor je dit niet meer steeds zelf hoeft te doen tijdens de aangifte.

Nieuwe opties bij webservices

Met webservices kan je gegevens doorsturen naar KING, ook gegevens die nog niet in KING bestaan. Bijvoorbeeld: Een nieuwe klant bestelt op jouw website een artikel. In King bestaat deze klant nog niet, waardoor je eerst de nieuwe klant moet aanmaken voordat zijn bestelling kan worden verwerkt. Met een webservice is dit niet nodig. Een webservice maakt zelf deze gegevens aan en zet ze in KING, dit scheelt jou weer een aantal extra handelingen. Nu zijn er in de nieuwe update nog meer rubrieken bijgekomen om de webservices nog completer te maken. Zo kun je nu bijvoorbeeld instellen dat webservices inkoopfacturen direct verwerkt, de voorraad verplaatst of een orderregels wijzigt.

Diverse wijzigingen

In de nieuwe update van KING zijn nog meer diverse kleine wijzigingen meegekomen met betrekking tot artikelen, inkoop, verkoop, productie, projecten, debiteuren, relaties en diversen. Denk jij dat er hier nog handige opties voor jou bijzitten? Klik dan hier.

Wil je direct werken met de nieuwe update? Neem contact met ons op, dan helpen we je graag. Bel 0528 741010 of mail info@kingexpertcenternoord.nl.

Over de auteur

King Expert Center is voor ondernemers

KING experts Nick ten Kate en Bart Jan Berghuis
"De software van King Expert Center kan veel, is stabiel en geeft betrouwbare informatie."
Afnemer van KING Business Software
Bastiaan Kommers
Mede-eigenaar Nethroma
5/5

Flexibele bedrijfssoftware op maat geïmplementeerd | Lees wat onze klanten zeggen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.