Wat is zonepicking en wat levert het me op?

zone picking header

Zonepicking is een orderpickstrategie die in steeds meer bedrijven toegepast wordt.

In dit artikel beschrijven we wat het is en wat de voordelen zijn.

Wat is Zonepicking?

Zonepicking is een orderpickmethode waarbij het magazijn wordt verdeeld in verschillende zones. Elke zone wordt toegewezen aan een specifieke orderpicker. Elke orderpicker is verantwoordelijk voor het verzamelen van artikelen die behoren tot orders binnen zijn of haar toegewezen zone. In plaats van het hele magazijn te bestrijken, blijft elke orderpicker dus in zijn of haar zone, waardoor de loopafstand wordt beperkt en het aantal picks per persoon per uur stijgt.

Hoe werkt zonepicking?

Zonepicking gebruikt vaak een rollenbaansysteem. Die rollenbaan werkt dan als een snelweg met af- en opritten bij elke zone. Bakken of dozen met orders worden langs de rollenbaan vervoerd naar de juiste zones. Bij elke zone worden de benodigde artikelen aan de bakken of dozen toegevoegd voordat ze naar de volgende zone worden doorgegeven.

Zodra de orderpicker klaar is met het verzamelen van een order, plaatst hij of zij de bak of doos terug op de rollenbaan, zodat deze naar de volgende zone kan worden getransporteerd.

Voordelen van Zonepicking

Zonepicking biedt voordelen die magazijnprestaties verbeteren.

  • Minder lopen: Omdat elke orderpicker alleen binnen zijn of haar toegewezen zone werkt, worden de loopafstanden aanzienlijk verminderd. Hierdoor wordt sneller en efficiënter gewerkt, want orderpickers lopen minder om goederen te verplaatsen door het hele magazijn.
  • Verhoogde productiviteit: Omdat orderpickers zich specialiseren in een specifieke zone, kunnen ze sneller werken en een groter aantal picks per uur bereiken. Hiermee haalt u meer uit uw orderpickteam.
  • Verbeterde ergonomie: Zonepicking kan bijdragen aan ergonomische voordelen voor uw orderpickers. Ze hoeven zich niet constant over grote afstanden te verplaatsen, waardoor de fysieke belasting wordt verminderd en het risico op blessures afneemt.
  • Efficiëntere orderverwerking: Zonepicking stroomlijnt het orderpickproces, waardoor de orderverwerkingstijd korter wordt. Dit resulteert in snellere verzendingen en een hogere klanttevredenheid.
  • Automatisering: Zonepicking kan worden geautomatiseerd met behulp van geavanceerde magazijnmanagementsystemen en technologieën. Automatisering verbetert efficiëntie door het optimaliseren van de goederenstroom en doordat er minder (menselijke) fouten zijn.

Hoe werkt het in de praktijk? Een stap-voor-stap voorbeeld van zonepicking

Zonepicking betekent dat mensen gestructureerder gaan werken. Een voorbeeld van hoe dat er uit kan zien.

Stap 1: Indeling van het magazijn in zones

Het magazijn wordt verdeeld in verschillende zones, afhankelijk van de aard van de producten, de pickdichtheid en andere relevante factoren. Elke zone wordt toegewezen aan een specifieke orderpicker of een groep orderpickers.

Stap 2: Orderontvangst en -verwerking

Medewerkers ontvangen de orders en verwerken die in het systeem. Ze wijzen elke order toe aan de juiste zone(s) op basis van de locatie van de producten in het magazijn.

Stap 3: Transport van bakken of dozen

De orders worden gekoppeld aan bakken of dozen die bestemd zijn voor zonepicking. Deze bakken of dozen worden vaak via een transportsysteem, zoals een rollenbaan, verplaatst naar de juiste zones.

Stap 4: Zonepicking in elke Zone

In elke zone wordt een orderpicker verantwoordelijk voor het verzamelen van de producten die behoren tot de orders in die specifieke zone. De orderpicker volgt de volgende stappen:

  • Ontvangst van de bak of doos: De orderpicker ontvangt een bak of doos met de producten die verzameld moeten worden voor de orders in die zone.
  • Verzamelen van producten: De orderpicker verzamelt de producten in de juiste hoeveelheid. Dit kan handmatig of met behulp van technologische hulpmiddelen zoals barcodescanners. De gepickte items gaan in de bak of doos.
  • Orderafhandeling: alle producten zijn verzameld, wordt de bak of doos gemarkeerd als compleet en klaar voor verzending naar de volgende zone.

Stap 5: Transport naar de volgende zone

De bakken of dozen worden opnieuw getransporteerd via het transportsysteem, zoals de rollenbaan, naar de volgende zone waar een andere orderpicker verantwoordelijk is voor de verdere orderverzameling.

Stap 6: Herhaling van het proces

Het proces wordt herhaald totdat alle zones zijn doorlopen en de orders in elke zone zijn verzameld. Op het laatste punt in het proces worden de voltooide orders verzameld voor verdere verpakking en verzending.

Meer doen met minder mensen

In de wereld van vandaag is het belangrijk om zoveel mogelijk te doen met een beperkt aantal mensen. Een goede orderpickstrategie kan de efficiëntie en productiviteit in magazijnen verhogen. Door het beperken van loopafstanden, het verhogen van de productiviteit, het verbeteren van de ergonomie en het mogelijk maken van automatisering, biedt zonepicking concrete voordelen voor veel bedrijven.

Met de juiste planning en technologische ondersteuning kan zonepicking het magazijn een nieuwe impuls geven met meer efficiëntie en een hogere klanttevredenheid.

Over de auteur

King Expert Center is voor ondernemers

KING experts Nick ten Kate en Bart Jan Berghuis
"De software van King Expert Center kan veel, is stabiel en geeft betrouwbare informatie."
Afnemer van KING Business Software
Bastiaan Kommers
Mede-eigenaar Nethroma
5/5

Flexibele bedrijfssoftware op maat geïmplementeerd | Lees wat onze klanten zeggen