Tikkie voor bedrijven is simpel geregeld

Tikkie voor bedrijven

“Stuur je mij even een Tikkie?” Tussen vrienden is deze uitspraak even gewoon als ‘houdoe’ en ‘tot ziens’. Met King Software komt een Tikkie ook beschikbaar voor bedrijven.

Het versturen van een Tikkie is mateloos populair. Logisch, want bijna iedereen heeft een smartphone met daarop geïnstalleerd de app van de bank en natuurlijk WhatsApp.

Hoeveel Tikkies worden er per dag verstuurd? Veel. Heel veel.

  • In 2019 verstuurden Nederlanders bijna tweehonderdduizend per dag.
  • Op piekmomenten werden er 350 Tikkies per minuut betaald en dit aantal zal in 2021 nog hoger kunnen liggen.
  • Inmiddels worden er 1,1 miljoen Tikkies per week gestuurd, goed voor 57 miljoen Tikkies per jaar.
 

Naar eigen zeggen heeft Tikkie meer dan zes miljoen gebruikers, en je kunt ervan uitgaan dat die heel wat geld hebben verschoven via het betaalplatform. Eind 2019 bracht Tikkie naar buiten dat er voor meer dan 3 miljard euro aan Tikkies zijn verstuurd sinds de start van de dienst.

Is een tikkie geschikt voor bedrijven?

Een Tikkie staat natuurlijk bekend als een écht consumentenproduct. Bij uitstek geschikt om in de zomer op het terras de rekening mee te splitsen, of om de kosten voor een verjaardagscadeau verdelen.

Maar is het systeem ook geschikt voor de zakelijke markt? Kun je als bedrijf een Tikkie versturen naar consumenten, zonder dat je afbreuk doet aan je zakelijke uitstraling?

Het bedrijf achter Tikkie vindt van wel. En dat vinden ze niet alleen, ze kunnen het ook onderbouwen. Zo worden steeds vaker bedrijven betaald met een Tikkie. Van verzekeringen tot abonnementen zoals Netflix en Spotify, allemaal zien ze een toename in het aantal gedane Tikkie-betalingen.

Tikkie zet momenteel fors in op de zakelijke markt. Hierdoor kun je verwachten dat het de komende jaren steeds gangbaarder wordt om als bedrijf een Tikkie te versturen.

Lever je producten aan consumenten? Dan kan een Tikkie ook voor jou interessant zijn.

Groot voordeel: een Tikkie wordt sneller betaald

Een veelgehoorde vraag: waarom zou je eigenlijk een Tikkie naar een klant sturen, als je met hetzelfde gemak een mailtje met de factuur verstuurd?

Het antwoord is simpel: betalingsverzoeken via een Tikkie worden veel sneller uitgevoerd.

Dit is wat het bedrijf zelf zegt:

  • Tachtig procent van de Tikkies worden binnen een halve dag betaald.
  • Zestig procent van de Nederlanders betalen hun Tikkie binnen één uur terug.
  • Maar liefst dertig procent betaalt binnen vijf minuten.
 
Omdat Tikkie een product is van ABN Amro, komen de betalingen alleen maar binnen op een rekening van deze bank. Tikkie geeft bedrijven hierbij de keuze of het bedrag gelijk, of een dag later in een gebundelde uitbetaling, wordt overgemaakt.

Tikkies integreren in King Business Software?

King Business Software is ingericht om een grote stroom Tikkies met zo min mogelijk moeite te kunnen verwerken. Dit doe je door éénmalig de software van King te koppelen aan de API van Tikkie.

Bij het aanmaken van de factuur kun je het betaalverzoek automatisch genereren. Hierdoor wordt jouw Tikkie automatisch meegenomen in de e-mail met de factuur.

Eenmaal gekoppeld zijn Tikkies niet alleen te gebruiken bij facturen, maar ook bij herinneringen en aanmaningen. Belt jouw medewerker een betaling na? Dan kan jouw medewerker gelijk het betaalverzoek aanmaken en nog tijdens het gesprek het verzoek versturen.

Je ziet direct of de Tikkie is betaald, in je eigen King-omgeving.

Tikkies versturen vanuit King CRM

Niet alleen is Tikkie te koppelen aan King Business-software, ook King CRM communiceert met de API van Tikkie. Zo genereer je simpel een betaalverzoek en verstuur je die via het kanaal naar keuze: SMS, WhatsApp en e-mail.

De voordelen van de Tikkie-integratie van King:

✓ Betaalverzoeken en gedane betalingen geïntegreerd in één omgeving.

✓ Sneller betaald krijgen.

✓ De benodigde koppelingen worden door ons aangelegd.

Ontdek hoe oplossingen van King Software bedrijfsprocessen verbeteren en vraag de demo aan.

 Veelgestelde vragen over Tikkie voor bedrijven:

Om Tikkies te kunnen versturen, heb je een paar dingen nodig. Stap voor stap is dit hoe je Tikkies gebruikt als bedrijf.

  1. Tikkie werkt via ABM AMRO. Bankiert jouw bedrijf bij een andere bank? Dan dien je nog een zakelijke rekening te openen bij ABM AMRO.
  2. Je hebt een overeenkomst nodig met Tikkie. Dit kun je online regelen op tikkie.me.
  3. Je krijgt een inlog voor het betaalportaal, van waaruit je Tikkies versturen kunt.
  4. Ga je veel Tikkies versturen? Dan is het aan te raden om Tikkies via de API te koppelen aan jouw huidige financiële software.

Tikkie is een betaalpartner, die factureert per geslaagde betaling. Het goede nieuws: je betaalt dus per geslaagde betaling.

De kosten die Tikkie in hanteert, per geslaagde transactie:

Tikkie wordt aangeboden in een abonnementsvorm van € 5 per maand, inclusief 20 transacties.

- 1 tot en met 20 geslaagde transacties: geen extra kosten
- 21 tot en met 500 geslaagde transacties: € 0,20 per transactie
- Meer dan 500 geslaagde Tikkies per maand: € 0.15 per transactie.

De tarieven zijn natuurlijk zonder btw.

 

Om fraude te voorkomen heeft Tikkie een aantal beperkingen. Een verzoek mag niet hoger zijn dan € 750. Gaat het verzoek naar meerdere mensen? Dan is het maximaal te betalen bedrag ingesteld op € 2500. Ook is het maximaal te ontvangen bedrag, binnen 24 uur, ingesteld op € 2500.

Door deze beperkingen is een Tikkie niet interessant voor B2B, maar hier is het natuurlijk ook niet voor bedoeld. Maar voor B2C-betalingen? Daarvoor heeft een Tikkie zeker een meerwaarde.

Over de auteur

King Expert Center is voor ondernemers

KING experts Nick ten Kate en Bart Jan Berghuis
"De software van King Expert Center kan veel, is stabiel en geeft betrouwbare informatie."
Afnemer van KING Business Software
Bastiaan Kommers
Mede-eigenaar Nethroma
5/5

Flexibele bedrijfssoftware op maat geïmplementeerd | Lees wat onze klanten zeggen