Wat doet een WMS-systeem? Deze 3 processen lopen straks soepeler

wat doet wms facebook

Steeds meer bedrijven ontdekken het gemak van een WMS-systeem. Maar wat doet het WMS-systeem precies? Drie voorbeelden van processen die straks soepeler verlopen dan nu.

Resultaat 1: Een WMS geeft inzicht in de voorraad

De basis van jouw business is een product. Dan is het fijn als je weet of dat product ook echt op voorraad is.

Het probleem: Wie de voorraad nog op papier bijhoudt, is gedwongen om elke dag een rondje door het magazijn te lopen om de voorraad te turven. Dit kost niet alleen tijd, het levert ook een risico op rekenfouten op.

De oplossing: Een WMS-systeem registreert elke voorraadmutatie en kan je op elk moment van de dag de actuele voorraad vertellen. En dreigt een voorraad op te raken? Dan geeft het systeem automatisch een besteladvies.

Resultaat 2: Orders picken met een smartphone

Want slimmer lopen is meer orders verwerken.

Het probleem: In veel magazijnen zijn orderpickbriefjes nog aan de orde van de dag. Dat is niet handig, want een briefje denkt niet mee over de slimste route. Tevens raken briefjes kwijt of er is iets op het briefje genoteerd wat onleesbaar is.

De oplossing: Een WMS-systeem rust medewerkers uit met een smartphone. De smartphone biedt niet alleen de orders aan, maar geeft ook nog eens waardevolle instructies over de slimste route om te lopen en de meest logische volgorde om de orders in af te handelen. De afhandeling gebeurd digitaal waardoor gegevens direct verwerkt worden. Een nieuwe medewerker inwerken is opeens heel simpel, want je hoeft alleen nog maar uit te leggen hoe de smartphone werkt.

Resultaat 3: Een toekomstbestendige oplossing

Want ook tijdens een groeispurt wil je de controle houden.

Het probleem: Bij een startende onderneming wordt vaak handmatig zaken bij gehouden om kosten te besparen. De inkoop in het ene Excelbestand, de verkoop in de andere. Maar wat doe je als het bedrijf groeit? Dan groeien de Excel-bestanden met je mee. Wat eerst een klein document was, groeit dan al snel uit tot een gigantische lijst, waarin elke vorm van overzicht ontbreekt. Zeker wanneer er meerdere mensen tegelijk in het bestand aan het werken zijn.

De oplossing: Het WMS geeft inzicht in alles wat er in het bedrijf binnenkomt en verlaat. Van de bestellingen tot de distributie: het WMS geeft overal inzicht in de actuele status. Tevens registreert het WMS wie wat en wanneer gedaan heeft. Schaalvergroting is opeens geen probleem meer, want het gebruiksgemak blijft hetzelfde.

Over de auteur

 Veelgestelde vragen over wat een WMS doet:

Het WMS-systeem van King registreert de voorraad voor een vast bedrag per maand. Het uiteindelijke bedrag hangt af van de functionaliteiten die je kiest.

De basisversie van King registreert de voorraad voor een prijs vanaf € 160 per gebruiker per maand.

De software is uit te breiden met handscanners. Deze uitbreiding kost € 30 per handscanner per maand.

Slimmer werken met een compleet WMS? Dat kan dus al vanaf € 190 per maand.

De implementatie van het WMS-systeem van King brengt kosten met zich mee. Hoe hoog die kosten zijn? Dat valt eigenlijk niet te zeggen, want dit is maatwerk. Uiteraard berekenen we de kosten graag. Neem contact met ons op, en we geven graag een kostenindicatie.

King Software is krachtige bedrijfssoftware voor het MKB. In een overzichtelijke interface vind je alles wat je nodig hebt om het maximale te halen uit jouw onderneming: grip, inzicht en overzicht.

King Expert Center is voor ondernemers

KING experts Nick ten Kate en Bart Jan Berghuis
"De software van King Expert Center kan veel, is stabiel en geeft betrouwbare informatie."
Afnemer van KING Business Software
Bastiaan Kommers
Mede-eigenaar Nethroma
5/5

Flexibele bedrijfssoftware op maat geïmplementeerd | Lees wat onze klanten zeggen