Realtime de voorraad bijhouden

realtime voorraad - header
In tijden als deze is het belangrijker dan ooit: in realtime de voorraad bijhouden. Hoe je dat doet, vertel ik je graag.

Het voordeel van realtime inzicht

Want waar ik ook kom, steeds vaker hoor ik ondernemers dezelfde vraag stellen: wat is de beste manier om de voorraad in realtime bij te houden? Gelukkig zijn er meerdere opties om uit te kiezen.

Manieren om de voorraad in realtime bij te houden.

Alle manieren om de voorraad in realtime bij te houden, zijn gebaseerd op digitale oplossingen. De status wordt in het magazijn geregistreerd en daarna verwerkt in een centrale database die voor iedereen toegankelijk is. Eigenlijk zijn het ook drie variaties op hetzelfde, maar de subtiele verschillen zijn interessant om op in te zoomen.

 

Optie 1: Een handscanner

Een handscanner registreert de barcode van een product bij de ontvangst of bij de verzending. 

Optie 2: Een smartphone-app

De camera van de smartphone is geschikt om een barcode te scannen. Eenmaal gescand, is de status snel weggeschreven in de database. Deze optie heeft als voordeel dat het al snel goedkoper is dan een handscanner. Het nadeel is het ongemak: een camera dient namelijk telkens scherp te stellen wat tijd kost en irritatie opwekt. Daarbij moet je als ondernemer jezelf afvragen of je de magazijnmedewerkers met een (eigen) mobiel wilt laten rondlopen. 

Optie 3: Een speciaal ontwikkelde smartphone voor het magazijn

Deze optie is een combinatie van de eerste twee opties. De smartphone wordt voorzien van een app, en wordt gestoken in een plastic grip met laser functie die werkt als een ‘pistool’. Hiermee kunnen barcodes en QR-codes supersnel gescand worden. Zo combineer je het beste van twee werelden. Een professioneel en valbestendig apparaat. Door de laser worden gegevens direct herkend en kan er snel en efficiënt gewerkt worden.

 

Hoe kom ik aan een systeem voor het realtime bijhouden?

De handscanner staat in verbinding met een ander systeem, namelijk het ERP-pakket of het WMS-systeem. Het is mogelijk om de hardware en de software los van elkaar te bestellen, maar nog handiger is om te kiezen voor een systeem waarin de handscanner is geïntegreerd in de software. Een systeem zoals King Software.

Lijkt dit je wat? Lees dan gerust over de andere voordelen van King Software en over het gemak van onze handscanners. En wil je meer weten? Dan kom ik natuurlijk graag bij je langs voor een vrijblijvende demo.

Over de auteur

King Expert Center is voor ondernemers

KING experts Nick ten Kate en Bart Jan Berghuis
"De software van King Expert Center kan veel, is stabiel en geeft betrouwbare informatie."
Afnemer van KING Business Software
Bastiaan Kommers
Mede-eigenaar Nethroma
5/5

Flexibele bedrijfssoftware op maat geïmplementeerd | Lees wat onze klanten zeggen