Ontmoet onze experts

Op zoek naar een CRM-expert? Maak dan kennis met King Expert Center. Als ervaren automatiseerder weten we als geen ander hoe we, met een softwarepakket op maat, het beste uit jouw organisatie halen.

Een samenwerking betekent volledige ontzorging. Wij richten de software in (gebaseerd op wat je echt nodig hebt), leiden jouw medewerkers op, en zorgen voor support achteraf.

Wij optimaliseren klantcontacten

Hoe goed interne processen ook lopen: uiteindelijk valt en staat succes met de klantrelaties. Lukt het je om meer te halen uit de bestaande klantrelaties? Dan groei je.

Onze CRM-software helpt je te groeien door alle bestaande klantrelaties samen te brengen in één handig dashboard. Van hieruit hou je zicht op kansen voor cross- en upselling en andere manieren om meer omzet te halen uit het bestaande klantportfolio.

Slimme CRM-software door ons geïmplementeerd

De voordelen van ons CRM-pakket

CRM-software creëert groeikansen. Door relatiebeheer in te richten vanuit een systeem wat erin is gespecialiseerd, hou je meer zicht op verbeteringen. Als management kun je zo actief sturen op kansen en meer omzet.

Vanuit Microsoft Outlook kan de email met een klik op de knop binnen KING software vast gelegd worden . Registreer contactregistratie en koppel hier vervolgens een taak aan vast, voor je zelf of voor een collega. Vanuit je eigen takenlijst of vanuit een lijst voor de afdeling kunnen taken worden opgevolgd.

Onze CRM-expert helpt je met:

Breng ook structuur aan in jouw klantcontacten. Onze CRM-expert vertelt je hoe.

Vraag de gratis demo aan

King Expert Center is voor ondernemers

KING experts Nick ten Kate en Bart Jan Berghuis

Haal meer uit jouw huidige netwerk en vraag vandaag nog de demo van onze CRM software voor zakelijke dienstverlening aan.

Veelgestelde vragen over CRM software voor zakelijke dienstverlening

Onze CRM expert zorgt voor de inrichting en implementatie van King Software: een ongekend veelzijndig systeem voor het bijhoudwn van klantrelaties en het structureren van klantcontacten.

Jazeker. Ons CRM-systeem wordt gekoppeld aan bestaande software en kanalen, zoals het mailsysteem of de facturatiesoftware.

Een CRM-systeem bevat ongekend veel manieren om klantcontacten te stroomlijnen. Zoals:

- Mails centraal opslaan en koppelen aan de persoon of organisatie.
- Centraal beheer van documenten
- Taken en gespreksverslagen koppelen aan een contactpersoon