Nethroma

Nethroma is een groothandel in ambachtelijk glaswerk. Men levert uit eigen collectie glaswerk aan internationale klanten voornamelijk in Europa. Doel is de beste collectie te kunnen leveren in het hogere segment. Dit gebeurt onder het merk Dutz Collection.

“Tijdens piekmomenten geen uitzendkrachten meer nodig.”

– Bastiaan Kommers, mede eigenaar, Nethroma

Warehouse Management

Omdat het glaswerk nog ambachtelijk wordt geblazen is de productiecapaciteit beperkt. Het betekent dat Nethroma een hoge voorraadpositie moet creëren om in de piekmomenten toch te kunnen leveren. Dit gebeurt vanuit een eigen magazijn in Kampen waar ook het kantoor gevestigd is. King speelt hier in een belangrijke rol. Het magazijn is geautomatiseerd door middel van King WMS. Orders worden gepicked middels handscanners, waardoor er sneller gewerkt wordt en weinig fouten gemaakt worden. Bastiaan Kommers zegt hierover: “Waar we voorheen tijdens piekmomenten 2 uitzendkrachten moesten inhuren, kunnen we het nu met eigen mensen af. Toch is de collectie groter dan voorheen en we hebben 200 extra pick plaatsen moeten creëren in het magazijn. De omzet blijft groeien.”

Verkoop

Afgelopen jaar werd App4Sales geïntroduceerd. Hierdoor is het verkoopapparaat veel flexibeler geworden. Prijzen kunnen makkelijk worden aangepast en producten welke tijdelijk niet leverbaar zijn worden uit de catalogus gehaald. Alle gegevens komen uit King en worden ook voor de webshop gebruikt. King staat hierin centraal en geeft de juiste informatie. Toch wordt naast het tablet nog met catalogus gewerkt welke meer de sfeer en kleur weer geeft van de collectie.

Wensen

Een eigen digitaal klantenportaal staat nog op de wensenlijst. Klanten moeten zelf hun orders kunnen opvragen, kopie – facturen kunnen downloaden en backorders kunnen raadplegen. Als we kunnen automatiseren dan doen we dat, zegt Bastiaan, dat scheelt veel tijd.

Bij DutZ voelt u de enorme passie voor mondgeblazen glas. Dat is het resultaat van het toegewijde vakmanschap van de glasblazers uit hun Oost Europese glasfabrieken. DutZ is onderscheidend, het staat voor Durf Uitgesproken Te Zijn. Dat komt mede door de grote hoeveelheid energie die zij steken in het ontwerpen van nieuwe artikelen. Vrijwel alle artikelen zijn uit voorraad leverbaar. Hierdoor kan DutZ collection© doorgaans snel leveren.

Bezoek de website: Dutz.nl

Wil je net als Nethroma het beste uit jouw bedrijf halen?

Start met King

Neem nu, hier contact op