Fruitkracht

Fruitkracht levert wekelijks vers en gevarieerd fruit op de werkvloer. Dit draagt bij aan een positieve werksfeer en is goed voor de arbeidsproductiviteit. Werknemers zien het als een extraatje van de werkgever. Sinds januari 2019 maakt Fruitkracht gebruik van King Business Software.

“We hebben nu weer tijd om in te kopen.”

– Erika Poel, mede eigenaar, Fruitkracht

De Case

Vanaf de start werden de leveringen en de facturatie gedaan vanuit Excel. Dit was zeer bewerkelijk en fout gevoelig. Mede door de snelle groei werd het snel duidelijk dat dit niet houdbaar was. De administratie slokte alle tijd op. Fruitkracht zegt daarover:  “Voorheen waren we zo druk met administratie en de facturatie dat voor acquisitie en een goede inkoop geen tijd was. Ook hebben we meer inzicht in hoeveel we moeten inkopen omdat dit wekelijks kan wisselen. We blijven met minder fruit zitten en omdat dit niet bewaard kan worden is dat heel belangrijk.”

King

Met King zijn alle wekelijkse leveringen vast gelegd in de abonnementen module. Hierdoor is het mogelijk dat met 1 druk op knop bijna 600 kistjes fruit in het orderbestand worden gezet. Na levering is dit de basis voor facturatie, administratie en incasso. De orderstroom en administratie geheel geïntegreerd. Doordat er nu beter overzicht is, zijn er minder openstaande posten. Het dashboard van King is prettig hierdoor hebben we beter inzicht in onze financiële positie.

Implementatie

Het hele implementatie traject is begeleid door King Expert Center Noord. Fruitkracht zegt hierover: “Om dat we vanuit het niets kwamen en geen ervaring hadden met ERP software hadden, zijn we erg blij met de begeleiding.” De software is stapsgewijs in gebruik genomen, hierdoor was het duidelijk wat er gebeuren moest. Inmiddels is King een volledige ERP oplossing voor Fruitkracht.

Fruitkracht, gevestigd in Drachten, levert voor een bescheiden bedrag per werknemer wekelijks vers en gevarieerd fruit. Wij bezorgen op de afgesproken dag of dagen vers fruit en snoepgroente, rechtstreeks afkomstig van de teler. Het door ons geleverde fruit is zonder uitzondering “klasse 1”, waarmee je gegarandeerd bent van hoog kwalitatief en smaakvol fruit op de werkvloer. Bezoek de website: fruitkracht.nl

Wil je net als Fruitkracht het beste uit jouw bedrijf halen?

Start met King

Neem nu, hier contact op