Het leed wat balansen heet

het leed wat balansdag heet

Voor veel mensen staat de jaarwisseling in het teken van familie, vrienden en gezelligheid. Maar niet als je een onderneming runt.

Want wie een bedrijf met een magazijn heeft, krijgt er in die periode onvermijdelijk mee te maken: balansen.

De dag waarop de hele inventaris moet worden geturfd, zodat de boekhouder het fiscale jaar tot op het laatste cijfer achter de komma kan verantwoorden.

Leuk? Niet bepaald. Want waar andere ondernemers de dagen rondom oud en nieuw benutten om tijd door te brengen met de familie, sta jij met een groepje collega’s in een verlaten magazijn.

Anderen zijn vrij, maar jij staat tot ’s avonds laat te turven wat nog op de schappen ligt.

Feestdag? Zeg maar gerust een nachtmerrie. 

Waarom je balansen ook helemaal niet moet willen

Want eigenlijk moet je balansen ook helemaal niet willen. Als je er over nadenkt, zitten er immers alleen maar nadelen aan:

  • Het bedrijf moet dicht: Het bedrijf moet één of meerdere dagen de deuren sluiten. In die dagen had je natuurlijk ook kunnen draaien, en daarmee de normale dagomzet kunnen behalen.
  • De rest van de wereld draait door: Feestdagen of niet, er komen nog steeds bestellingen binnen in de laatste dagen van het jaar. Die lopen allemaal een dag of meer vertraging op.
  • Op papier werkt het gewoon minder handig: Want soms zijn handschriften onleesbaar, wordt een lijst verkeerd doorgevoerd of raken briefjes simpelweg kwijt.

Kan dat niet anders? Ja, dat kan!

Nu hoor ik je denken: kan dat niet anders? Moeten we dit niet beter doen?

Het antwoord daarop is natuurlijk overduidelijk: “Ja, dat kan anders. Graag zelfs.”

Ik laat je graag kennismaken met onze krachtige software voor magazijnbeheer en voorraadadministratie: King Software.

Met King Software zorgen we dat alle magazijnmedewerkers worden uitgerust met een handscanner. Elk artikel/stelling/pad wordt periodiek (cycle count) gescand, waarna de voorraadstatus in realtime wordt verwerkt in een centrale database. 

Het resultaat? Je voorraad is altijd actueel: 24 uur per dag, 365 dagen in het jaar. En met de feestdagen kun je op tijd naar huis.

Handmatig de voorraad inventariseren? Dat is voorgoed verleden tijd, want voortaan duurt balansen een paar seconde: de tijd die je nodig hebt om onze software te openen.

Over de auteur

King Expert Center is voor ondernemers

KING experts Nick ten Kate en Bart Jan Berghuis
"De software van King Expert Center kan veel, is stabiel en geeft betrouwbare informatie."
Afnemer van KING Business Software
Bastiaan Kommers
Mede-eigenaar Nethroma
5/5

Flexibele bedrijfssoftware op maat geïmplementeerd | Lees wat onze klanten zeggen