Wij zijn een groothandel, geen administratiekantoor!

Mag die administratiedruk even wat minder?

Wie een groothandel runt in Nederland, zal zich er regelmatig over verbazen: de hoeveelheid regeltjes waar we tegenwoordig aan moeten voldoen.

In de afgelopen jaren is die regeldruk natuurlijk alleen maar toegenomen. En in sommige gevallen is dat ook wel logisch (veiligheid voor alles!), maar in andere gevallen heb je er meer last dan profijt van.

In mijn werk als consultant kom ik bij veel bedrijven over de vloer. En in veel van die bedrijven merk ik hetzelfde: de regeldruk is zo groot geworden, dat het verzamelen en verwerken van al die benodigde gegevens echt in de uren begint te lopen.

Een eindeloze lijst productcodes

Neem nou de CBS-aangifte. Uit een eindeloze lijst van productcodes moet je maar de juiste code zien te vinden. Je doet de aangifte om het CBS te helpen, maar je eigen bedrijfsresultaat wordt er niet beter van. Uiteindelijk heb je er dus zelf helemaal niks aan.

Sterker nog: je wordt er zelfs minder van als je iemand aan moet gaan nemen om al die dingen op een rijtje te zetten. En dat is natuurlijk de wereld op z’n kop: je hebt een groothandel, geen administratiekantoor!

De CBS-aangifte is maar één voorbeeld. Je hebt immers ook nog te maken met de ICP-aangifte, btw-aangifte, de douaneaangifte én de traceerbaarheid van bepaalde producten.

De oplossing voor tijdrovende aangiftes

De oplossing voor tijdrovende aangiftes is om de administratie verder te automatiseren.

Hoe je dat doet, laat ik je de komende weken in een serie verhalen zien. 

En wil je niet zo lang wachten en gelijk weten wat je kunt doen om de administratiedruk te verlagen? Vraag dan een demo aan en ik kom het je laten zien.

0

Over de auteur

King Expert Center is voor ondernemers

KING experts Nick ten Kate en Bart Jan Berghuis
"De software van King Expert Center kan veel, is stabiel en geeft betrouwbare informatie."
Afnemer van KING Business Software
Bastiaan Kommers
Mede-eigenaar Nethroma
5/5

Flexibele bedrijfssoftware op maat geïmplementeerd | Lees wat onze klanten zeggen