Krijg meer grip op je voorraad

Met minder voor voorraad, meer omzet! Als je meer grip hebt op je huidige voorraad dan is dit mogelijk. Een beter overzicht van je huidige voorraad betekent dat er niet te veel ligt, er minder producten blijven liggen en er voldoende voorraad is om snel te kunnen leveren.
Stap voor stap helpen wij je om meer grip op je voorraad te krijgen, maar misschien ben je er al bijna!
King scan met WMs

Stap 1: Artikelen

De belangrijke eerste stap is het in beeld krijgen van alle artikelen die je hebt. Welke grondstoffen en producten koop je in en welke producten verkoop je. Als je per artikel weet wat het jou kost en hoeveel soorten je hebt, dan heb je de eerste stap gemaakt voor goed voorraadbeheer in het magazijn.

Stap 2: Scannen

Om een ‘live’ beeld te krijgen van de hoogte van je voorraad, is scannen een must. Tevens is het met scanners makkelijk om een begin te maken met voorraadtelling. Door de scanners kan dit sneller en voorkomt het fouten. Een goede tip is om hierbij een handscanner te gebruiken met een aparte scanknop, dit werkt sneller en nauwkeuriger dan scannen met de camera. Scan de producten die binnenkomen, die gepickt worden en voer af en toe een telling uit met gebruik van de scanner. Zo heb je echt realtime grip op jouw voorraad.

Stap 3: Locaties

Nu weet je welke producten je hebt en hoeveel je hebt. Om de efficiëntie te verhogen moet je nu weten, wat zich waar bevindt. Het is tijd om locaties te creëren in je magazijn en in je systeem. En ook dit kun je scannen. Met locaties weet je hoeveel zich waar bevindt. Scan de barcode op het magazijn en zie hoeveel er ligt. Of weet bij welke locatie jij het beste kan gaan picken, omdat er op een andere plek niet genoeg is.

Wil je een persoonlijk aanbod, met prijsindicatie?

King@plusautomatisering.nl
0528 – 372391