KING 5.64 is beschikbaar

Bekijk de omzet over de laatste drie jaar. Koppel binnen een archiefstuk meerdere stuknummers. Of klik door binnen het financiële dashboard bij openstaande posten voor meer informatie. Onderdelen die een stuk makkelijker zijn geworden in de nieuwe update van KING. 

Het maakt niet uit over welke software je het hebt, maar bij het updaten wordt altijd het gebruiksgemak verbeterd. Dit geldt ook voor de nieuwe update van KING. Afgelopen donderdag 22 april is de nieuwe release van KING beschikbaar gesteld, namelijk de 5.64. Een aantal veel gevraagde functies zijn toegevoegd binnen KING 5.64. Denk hierbij aan het berekenen van de kostprijs op basis van de inkoopprijs of het aanmaken van meerdere productieorders.

Om kennis te maken met alle vernieuwde onderdelen in KING 5.64 heb ik hierover een overzicht gemaakt:

Het Financiële dashboard
Laten we beginnen met het financiële dashboard. Je kunt nu het gehele dashboard of onderdelen van het dashboard door middel van de nieuwe knop kopiëren als afbeelding. Deze afbeeldingen kan je hierna gebruiken in een e-mail, document of rapportage. Daarnaast kan je de openstaande posten bekijken waaruit een grafiek is opgebouwd. Leuk om te weten is dat de omzetgegevens nu getoond worden van het huidige boekjaar en de twee voorafgaande boekjaren, dit was één van de wensen die jullie hebben geopperd.

Dashboard per artikel
Geheel nieuw binnen KING 5.64 is het dashboard speciaal voor artikelen. Binnen dit dashboard kan je diverse omzetgegevens, leveringen, bestellingen, offertes en orders analyseren. Je kunt ook hier weer doorklikken naar de achterliggende gegevens. Tof hé?

Openstaande posten
Door naar de openstaande posten. De openstaande posten zijn nu te filteren op ouderdomsrange berekend vanaf de factuurdatum. Hiervoor zijn twee nieuwe kolommen toegevoegd, het aantal dagen dat de posten openstaand of vervallen zijn.

Het zoeken van artikelen
Je kon al gemakkelijk artikelen zoeken, maar om het nog makkelijker te maken zijn er een aantal nieuwe kolommen toegevoegd. Je kunt nu bijvoorbeeld ook zoeken op de standaard kost- en verkoopprijs of op de tekst op de factuur. Binnen het zoekvenster aan de inkoopkant worden nu ook de magazijn-, gereserveerde en vrije voorraad getoond. En bij het invoeren van de orders kan je nu ook zoeken op EAN-codes. Handig om te weten: je kunt nu opmerkingen toevoegen aan een EAN-code.

Tussendoor een opsomming van kleine aanpassingen binnen KING 5.64:

Voorraadinfo per recept
Laten we eens kijken naar de voorraadinfo per recept. Dit venster was eerder alleen op te roepen vanuit invoeren verkooporders. Je kan met de voorraadinfo per recept kijken of je een bepaald aantal artikelen kan produceren als het om een eindproduct gaat. Hierbij wordt gekeken naar de voorraad van zowel het eindproduct als van de benodigde componenten. Je kunt dit venster nu ook oproepen vanuit zoekvensters binnen artikelen, info artikelen en artikelgegevens.

Ook nieuw binnen voorraadinfo zijn de voorraadaantallen in de tijd. Hiermee kan je bijvoorbeeld snel bekijken wanneer het artikel verwacht wordt indien al besteld. Dit venster toont de toekomstige voorraadmutaties zoals leveringen, bestellingen en magazijnontvangsten.

Het wijzigen van kostprijzen op basis van inkoopprijzen
Een van de andere wensen was het wijzigen van kostprijzen op basis van inkoopprijzen. Binnen het artikel kun je een aparte inkoopprijs bijhouden en deze inkoopprijs kan nu gebruikt worden om de kostprijs van het artikel te berekenen. Dus een mooie automatische prijsdoorberekening van de inkoopprijs, naar de kostprijs en uiteindelijk de verkoopprijs.

Productie
Binnen de recepten en productieorders zijn er ook nieuwe zoekfuncties toegevoegd. Je kunt vanaf nu namelijk recepten en productieorders zoeken door middel van de zoekfunctie: begint met… en bevat… Daarnaast kan je nu meerdere productieorders aanmaken indien het aantal te produceren groter is dan het maximumaantal dat vastgelegd is in het recept.

De CBS-aangifte
Bij de CBS-aangiften waren er wat issues met het land van oorsprong. Om het land van oorsprong goed te registeren zijn er enkele aanpassingen doorgevoerd. Bij artikelen, partijen, orders en magazijnontvangsten is het nu mogelijk om het land van oorsprong in te vullen.

Kortom: maak gebruik van alle nieuwe functies binnen KING 5.64 en download de recentste update! Hulp nodig? Schroom niet om contact met ons op te nemen, voor onze contactgegevens klik hier

 

Wil je de nieuwe functies nog eens nalezen of meer informatie over een bepaalde functie? Klik op de knop hieronder voor alle functies binnen KING 5.64.

Over de auteur

King Expert Center is voor ondernemers

KING experts Nick ten Kate en Bart Jan Berghuis
"De software van King Expert Center kan veel, is stabiel en geeft betrouwbare informatie."
Afnemer van KING Business Software
Bastiaan Kommers
Mede-eigenaar Nethroma
4.5
4.5/5

Flexibele bedrijfssoftware op maat geïmplementeerd | Lees wat onze klanten zeggen